Zpět na přehled
Post Thumbnail

Meta zrušila restrikce proti reklamám Donalda Trumpa

Donald Trump čelil přísnějším postihům za porušení pravidel komunity na Facebooku a Instagramu než ostatní uživatelé. Nyní už to neplatí a může ve svých reklamách více riskovat. 

Nick Clegg zastávající v Meta roli president of global affairs uvedl:

„Vzhledem k tomu, že brzy proběhnou stranické sjezdy, včetně republikánského sjezdu příští týden, budou brzy formálně nominováni kandidáti na prezidenta Spojených států. Při posuzování naší odpovědnosti za umožnění politického vyjádření se domníváme, že americký lid by měl mít možnost vyslechnout kandidáty na prezidenta na stejném základě. V důsledku toho se na bývalého prezidenta Trumpa jako kandidáta Republikánské strany již nebudou vztahovat zvýšené sankce za pozastavení.

Při vyvozování tohoto závěru jsme také vzali v úvahu, že tyto sankce byly reakcí na extrémní a mimořádné okolnosti a nemusely být nasazeny. Na všechny kandidáty na prezidenta USA se nadále vztahují stejné standardy komunity jako na všechny uživatele Facebooku a Instagramu, včetně těch zásad, které mají zabránit nenávistným projevům a podněcování k násilí."